luni, 6 august 2012

Stăpânii ștampilelor!

      În România nu e vreme de plictiseală! Nici o zi nu e la fel. În fiecare dimineață ești întâmpinat de instabilitatea care s-a instalat confortabil de ceva vreme pe la noi! Devine periculos să trăiești aici. Nimic nu mai e sigur - regulile sunt interpretabile, oamenii sunt coruptibili și influențabili, instituțiile nu mai oferă siguranță și garanții, media se joacă nu ”mesele” de ascultători și privitori, clasa politică ia țara la mișto... În momentul de față e extrem de dificil să te pronunți spre ce direcție se vor îndrepta lucrurile. Am mai spus-o de câteva ori, sunt a-politic, adică nu țin nici cu unii, nici cu alții, dar nu pot ca și cetățean să nu observ TUPEUL  pe care ni-l vântură sub nas unii și alții prin diversele căi pe care le au la dispoziție. Pericolul e că au transformat țara vrând-nevrând într-un ”câmp de luptă”, instigând la ură, jigniri, răutate, evitând astfel ca oamenii să vadă adevărata problemă a țării - oameni fără soluții pentru criză, oameni fără principii și valori morale, oameni fără nici un interes pentru mai binele celor mici, legi după ureche, politicieni incompetenți... Aici e dezastrul spre care se îndreptă țara! Cel mai tare acum contează cine ține ștampila și câți o pot accesa! Cu fiecare zi ce trece până la termenul propus de CCR se va adânci tot mai mult lupta pentru ștampilare. Nu se va soluționa nimic, ci doar vor putea unii sau alții să iasă și să strige: VICTORIE! Da, victorie, dar ce veți câștiga stimabililor? Pur și simplu nici nu îmi mai pasă ce se va întâmpla cu acest Referendum! E doar o ambiție și o luptă surdă fără prea multă minte...Interes am pentru ce va fi după, un ”după” care acum nu îmi e deloc roz, care nu e, pentru mine cel puțin, dătător de prea multe speranțe.
         După ceva ani de democrație, se pare că ceea ce am învățat a fost doar vorbitul fără rost și aflatul în treabă. Oameni care nu au realizat nimic până acum notabil, dar buni de gură și fără pic de educație și bun simț, sunt vânturați zilnic să formeze opinii, să catalogheze și să dea verdicte... Îmi e din ce în ce mai greu să urmăresc dezbateri politice sau să citesc presa! Găsesc din ce în ce mai rar minți limpezi și ne implicate în dispute și cu puțin discernământ în această nebunie creeată. Îmi plăcea un discurs de azi: ”sper ca cel care va veni după mine să dea dovadă de neutralitate politică și bună-credință”, o fi cinstit sau nu acest discurs, contează mai puțin, dar acest lucru mi l-aș dori pentru țara în care locuiesc și băiețelul meu va crește! Înțeleg disputele politice, diferențele de platforme și opinii, dar la noi e o luptă tâmpă între indivizi, nu e deloc o ”bătălie” civilizată pentru mai binele comunității. Sunt pesimist de felu-mi, dar acum nu cred că e nevoie decât să deschizi ochii și să realizezi că aceste lucruri nu se vor schimba, din păcate, prea curând! Acum contează cine e cel ce deține ștampila salvatoare...
        Sper ca lumea evanghelică să nu uite responsabilitățile pentru țară și cu mare discernământ și interes să căutăm binele țării prin mijloacele pe care Scriptura ni le-a lăsat la dispoziție!

Un comentariu:

  1. Domnul profesor,
    Stati linistit, nu fiti pesimist, cu siguranta lumea evanghelica nu va sta cu mana in san,ci va reusi sa gaseasa un numitor comun pentru a infaptui Cuvantul Sfintei Scripturi, dar si votul( votul este in mod indirect o incercare de gasire a binelui tarii, chiar daca esueaza uneori ) este oarecum o datorie a societatii asa zis democratice in care traim.Dumnezeu trebuie sa gaseasca o cale si sunt convins ca El o va gasi astfel incat oamenii pe care Il slujesc si I asculta poruncile si I se inchina numai Lui,sa fie rasplatiti divin si numele lor sa fie scrise in Cartea Vietii.Oricum tin sa va felicit pentru punctul de vedere pe care l-ati exprimat in aceasta postare.
    Mult succes in continuare in tot ceea ce doriti sa faceti.

    RăspundețiȘtergere