vineri, 26 februarie 2010

Idei

..."Ce bine că înţelepciunea nu e direct proporţională cu vârsta! Dacă ar fi fost aşa, tinerii ar fi proşti bâtă...iar moşii genii!" (Iov 32:6-10)

6 comentarii:

  1. asta chiar ca mi-a placut:))))Cristi D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Silogisme in graba

    1.Intelepciunea e invers porportionala cu varsta( eu ma exclud).

    2.intelepciunea e paralela cu varsta, dar si cu prostia, fapt ce ne face de multe ori sa deosbim intre cele ele(aici includ majoritatea).

    3.Intelepciunea e relativa in functie de varsta si direct prportionala cu cel care judeca intre prosti si intelepti(aici includ cititorii de bloguri, deci si pe mine).

    4.Intelepciunea vine prin surprindere indiferent de varsta, insa direct proportional cu cantitatea de prosti din jurul tau ( aici iniclud toti blogari mediocri, care sunt surprinsi de comentari, deci si ...).

    5. Intelepciune nu vine nicicand esti tanar, nicicand esti batran, prin urmare indiferent cine emite o parere despre treaba asta poate spune o prostie( aici iarasi ma includ pe mine).

    6. Intelepciune nu are varsta, nici proporti ci doar comparatii, motiv pentru care avem nevoie de cati mai multi prosti, ca sa vedem cat de destepti suntem noi ( aici includ pe toti cu pareri bune despre sine).

    7. Intelepciune are legaturi starnse cu varsta, atunci cand varstele celor din jur sunt cu mult mai mici fata de a ta ( aici iarasi ma includ pe mine).

    RăspundețiȘtergere
  3. interesante reflectii. le-ai probat pe toate?
    a, si sa inteleg ca ideea nr 4 ma priveste? :)
    p.s. Ai grija sa nu te inconjori cu prea multi prosti, ca risti sa te identifici cu ei si nici sa mai poti fi cunoscut ca iluminat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am cautat sa vad si eu cat de inteligenti sunt cei ce vin in urma mea, si cu parere de rau o spun ca e jale. Nu am vazut unul care sa aibe sclipiri. M-am uitat si peste varsta mea, si cei care aveau sclipiri s-au stins de mult.

    Acum cum e normal o sa spun si despre mine - mediocru cum ma stiu de o viata, fara frica, fara dorinta de a fi cineva vreodata, fara iluminari, foarte rar cu sclipiri si asta de cele mai multe ori doar in ochii mei; prost in combinatile cu altii, naiv de cele mai multe dati, si totusi suficent de sincer sa ma recunosc cine sunt, atat comparativ cat si calitativ.

    Acuma zi si tu, despre altii, si apoi despre tine...asta daca esti sincer, fara frica, si mediocru ca si mine:)

    P.S. Nu stii in ce hora ai intrat:)

    RăspundețiȘtergere
  5. prietene, onest vorbind, pana acum nu am realizat prea multe lucruri sclipitoare...mediocru...dar ma lupt cu mine insumi si cu plafonarea si insuficienta mediului si societatii in care traiesc. sincer...privesc si eu cu regret la cei sclipitori care ne-au parasit, dar si cu bucurie ca au lasat ceva sa ne mai inspire!
    cu speranta ca "sclipirea" va veni curand merg sa dorm optimist...
    p.s. tu urmezi:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca cei dinaintea noastra s-au stins , iar cei din spatele nostrum sunt praf, e clar ca a venit vremea mediocrilor.

    Noi mediocri, facem lucrurile pentru ca trebuiesc sa fie facute, de foarte multe ori fara nici o urma de talent, fara profesionalism, fara jena, fara frica si fara multe altele.

    Dupa noi vor veni aia care vor face totul praf, abea asteapta sa prinda un pic de putere sa transforme totul in pulbere. O sa ne uitam acus la ei si ne vom minuna cat de buni vor fi in treaba lor. NU vor avea mila, nici de noi, nici de cei mai vechi; ca de, nici noi nu am avut, si nici aia mai in varsta de cat noi, nu au avut mila de nimeni.

    Stacheta se va orpri la ei. Ei vor pune punct, fara ca sa mai ia ceva de la capat. Vor ingropa tot…e si normal, atata timp cat cei varstnici nu ii interesa ce vine in urma lor, e clar ca astia vor potopi totul.

    P.S. Pentru o intalegere mai buna la ce am scris.

    Eu urmeaza sa fac 35 de ani. Cei mai in varsta de cat mine sunt cei trecuti de 43 de ani, iar prfuitorii sunt cei sub 30 de ani( imparteala pe categori este pur subiectiva).

    RăspundețiȘtergere