luni, 21 februarie 2011

Ucraina Reloaded!

Deja m-am obisnuit. De cel putin 2 ori pe an, toamna si primavara, vama Siret trebuie vizitata si lasata in urma pentru o saptamana. Loganul CB Veritas stie deja ce-l asteapta...s-a obisnuit si el cred!
Drumul duce intotdeauna pana in Corovia, ultima localtate inainte de Cernauti, unde o familie speciala, S. si L., pune la dispozitie 2 camere si bucataria lor mare si primitoare pentru noi. Rar am intalnit asa familie bucuroasa sa primeasca musafiri si sa-i faca sa se simta bine in acelas timp.
Bisericile au inceput deja sa ne cunoasca si partasia in Scriptura se imbunatateste de la intalnire la intalnire. Deja sunt 3 biserici in care predam cursurile biblice ale CB Veritas. Prezenta oamenilor e un semn care arata interes si preocupare pentru pregatire ca slujirea in biserica locala sa creasca. Intr-un limbaj colorat moldovenesc isi exprima cu convingere ideile, dar si intrebarile.
E o adevarata bucurie, pentru mine, sa fiu de folos acolo, sa pot comunica Cuvantul Scripturii si sa slujesc fratilor nostrii romani de peste granita. Nu mi-e groaza nici de drumul de peste 14 ore, nic de frigul patrunzator ucrainian, ma incalzesc taaaare bine in saunele profesionale de acolo! Nimic nu se compara cu relaxarea intr-o sauna in zilele friguroase de iarna-primavara si fratii fac tot posibilul sa ajungem de fiecare data si acolo.
Cu nerabdare asteptam si intalnirea cu prietenii facuti acolo, profesorii Colegiului Biblic Vocea Evangheliei. Sunt niste adevarati luptatori, vizionari si reali slujitori. Discutiile cu ei, uneori contradictorii, sunt sarea si piperul fiecarei iesiri. Dumnezeu sa va dea biruinta in proiectele pe care le aveti!
Dar oricat ar fi de bine...nu se compara nimic cu ACASA! Asa ca bucuria e dubla pe drumul de intoarcere.

Un comentariu: