vineri, 26 noiembrie 2010

Vezi-ti de treaba ta!

In cartea sa, "Growing Strong in the Seasons of Life", Dr. Charles Swindoll scrie urmatoarele lucruri:

"Odata, animalele s-au hotarat sa faca ceva semnificativ pentru a preintampina problemele lumii noi. Asa ca au organizat o scoala. Au implementat o programa de activitati pentru alergare, catarare, inot si zbor. Pentru a o face mai usor de administrat, toate animalele s-au inscris la toate materiile.
Rata se pricepea de minune la inot. De fapt, era mai buna la inot chiar decat instructorul! Totusi, a luat doar o nota de trecere la zbor si s-a descurcat foarte slab la alergat. Pentru ca era asa de lenta la alergat, a trebuit sa renunte la inot si sa stea dupa ore sa exerseze. Aceasta i-a afectat grav labele asa ca a devenit mediocra la inot. Dar "mediocru" era acceptabil, deci nimeni nu si-a facut griji in aceasta privinta, cu exceptia ratei.
Iepurele a ramas in fruntea clasei la alergat, dar i s-a dezvoltat un tic nervos la muschii piciorului pentru ca a avut foarte mult de recuperat la inot.
Veverita era as la catarat, dar a fost constant frustrata la ora de zbor pentru ca profesorul o facea sa inceapa de la sol in sus si nu din varful copacilor in jos...asa ca a luat numai 7 la catarat si 6 la alergat.
Uliul a fost un elev problema si a fost sever disciplinat pentru ca era non-conformist. La orele de catarat le-a depasit pe toate celelalte animale, dar a insistat sa ajunga sus prin propria sa metoda!"

MORALA?...sper sa o descoperiti printre randuri!

preluare din publicatia CUVANTUL LUI DUMNEZEU PENTRU AZI - meditatii zilnice.

2 comentarii:

  1. Din pacate multi ,foarte multi nu conteaza ca vorbim de biserica sau de societatea in care ne facem veacul se chinue sa implementeze o gramada de programe prin care ne fac chipurile sa fim mai buni mai umani uitand faptul ca al nostru Creator ne-a facut unici prin felul nostru de a fi si ori cat am incerca sa ne perfectionam constatam ca suntem un monument de frustrare si nimic din ce facem dupa program nu iasa foarte bine.
    Secretul cred ca este sa ne cunoastem mai bine uni pe altii si sa venim cu tot ce avem mai bun in noi si diversitatea noastra sa o punem in slujba lui Dumnezeu,a societatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred in biserica ca institutie, desi are capacitatea de a se autosalva de fiacare data.

    Nu cred in zeciuala, desi de ficare data cand intru intr-o biserica romaneasca aud de colecte speciale.

    Nu cred intr-o trezire colectiva, dar ma bucur enorm cand vad persoane care imi gandesc asemnea si care au curajul sa se exprime.

    Sper ca odata cu trecerea timpuli sa observe tot mai multi realitatea din spatele programelor bisericesti si sa vada cum foarte multe oratanii au devenit poliglote.

    RăspundețiȘtergere