vineri, 13 septembrie 2013

Despre câini...și oameni!



Iubesc mult de tot câinii! Dar iubesc oamenii de nu mai pot, infinit mai mult. Așa că sunt dispus să depun, clar și limpede, mai mult efort pentru ei! Am avut câine și o să mai am…dar la ce asist în aceste zile, e prea mult! Admit că un câine are ceva special, că e loial, că e prietenos, că e altfel decât multe animale, dar oameni buni, e CÂINE! Nu înțeleg de ce e diferit, totuși, de mielul sacrificat cu regularitate de Paște, de vițelul drăgălaș consumat cu atâta drag, de pui, și alte vietăți pentru care nimeni nu iese în stradă și nu înființează un ONG!? Lumea asta e înnebunit cu totul! Auzi, să facem referendum pentru maidanezi, să vedem cum putem să salvăm ”sufletele” bieților maidanezi?
Dar de ce nu facem referendum pentru săracii de pe străzi, de ce nu facem centre și locuri unde să adăpostim atâția oameni care mor pe stradă, de ce nu decidem să donăm bani pentru copiii și bătrânii care nu au luxul să mănânce de trei ori pe zi, de ce nu luptăm împotriva avortului așa de tare, de ce nu iese nimeni pe stradă și pe ”sticlă” să înfiereze acest păcat, de ce nu punem filmulețe cu aceste orori pe care la fac unii… A murit un copil de 4 ani, mă gândesc cu groază la asta de când am citit mărturia tatălui despre starea în care era băiețelul, ți și frică să alergi pe străzi seara sau să mergi prin parcuri…și toată vina pentru asta, o purtăm noi oamenii! De ce? Pentru că nu acționăm și nu gândim rațional…animalul acționează după instinct, animalicește. El nu are ce căuta pe stradă!!!! Soluții sunt. Trebuie ca cineva să le vadă și să aplice ce e de făcut.

Nu doresc altceva decât să nu mai văd câini pe stradă! Copiii simt, oamenii au conștiența morții, știu unde se duc, au suflet, animalele și implicit și câini, nu știu nimic, nu au conștiență de nimic, ei mor și gata. Haideți să depunem efort, măcar pe jumătate și să salvăm OAMENII! Și când Omul va fi salvat, va fi bine și pentru câine, vă asigur!

Un comentariu:

  1. A fost vorba despre un caz particular. NU toti cainii sunt ucigasi! Nu vedem la stiri oameni ucisi de caini in fiecare zi! Mai degraba cainii sunt abuzati de oameni. Dumnezeu a creat animalele si doar El are dreptul sa le ia viata! Nu pot sa cred ca noi, ca si crestini, putem spune asemenea lucruri!

    Asa cum sunt oameni periculosi si oameni nepericulosi, tot asa sunt si caini agresivi, dar si caini cuminti si dragalasi. Cum ar fi daca am ucide toti oamenii pentru ca unii din ei sunt capabili de crima? NU putem ucide o specie intreaga pentru un singur caz!

    "Cel neprihanit se indura de vite (animale), dar inima celui rau este fara mila" (Proverbe 12:10).

    Sunt foarte multi catei care nu fac niciun rau nimanui, din contra, sunt atat de jucausi si de prietenosi ... mai ceva ca oamenii. Bineinteles, trebuie sa pretuim omul mai presus de caine, dar nu trebuie sa ucidem fara mila caini nevinovati. Ei nu au nicio aparare.

    Sper sa nu fi suparat cu acest mesaj. Mi-ar placea insa sa vad mila crestinilor si fata de animale. Eu nu stiu daca se poate sa iubesti omul si sa urasti animalele ...

    As dori ca cei care militeaza acum pentru saraci, batrani si copii, sa iasa in strada sau sa faca ceva concret pentru ei. Noi am iesit sa militam pentru caini. Acum asteptam ca si ceilalti sa ia initiativa si sa faca ceva pentru saraci si batrani. Ca sa nu fie doar vorbe fara fapte.

    Animalele mentionate sunt sacrificate pentru ca ele pot constitui hrana pentru om.

    O zi binecuvantata!

    Sper sa nu te superi de acest mesaj. Nu doresc sa te jignesc. Doresc ca Domnul Isus sa ne lumineze!

    RăspundețiȘtergere