joi, 15 septembrie 2011

Însemnări...(mai revin asupra titlului rubricii)!

Graba strică treaba…iar amânarea o omoară!

”Orice lucru El îl face frumos la vremea lui…”! (Eclesiastul 3:11a)

Există un timp potrivit pentru orice activitate, iar lucrul făcut bine la timpul potrivit e întotdeauna frumos și binevenit. Pornind de la această afirmație am întâlnit 2 atitudini:

Grăbiții – cei care fușeresc totul, cei care nu au răbdare să se usuce cerneala din buletin, cei care vor totul peste noapte. O cât de mult deserviciu poate aduce un om plin de entuziasm dar cu prea puțină minte! Se pare că unii din această categorie au stat de 2 ori la coadă la râvnă și poate deloc la cea cu înțelepciune. Grăbiții nu calculează, nu gândesc, nu se socotesc…abia după eșec, abia după ce au stricat treaba pornesc placa lamentării tip românești – dacă aș fi fost mai calculat, dacă aș mai putea face altfel și din nou, etc.!

Timorații – cei care nu reușesc să se decidă, să facă pasul, să ia hotărârea, cei care amână și evită la infinit momentul deciziei. Aceștia așteaptă mereu oportunitatea perfectă, momentul potrivit. S-ar putea însă ca un moment perfect să nu apară niciodată și opotunitățile să treacă pe sub nasul celor cu mai puțin curaj. Timorații sunt sclavii eternului ”DACĂ”. Întârzierea lucrului poate duce în cele din urmă la anularea lui.

Ca un om echilibrat trebuie întotdeauna să căutăm să acumulăm, să depunem efort, să măsurăm, să cântărim, dar întotdeauna cu un ochi larg deschis după oportunități, pentru că cineva zicea: Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu