miercuri, 21 aprilie 2010

Ce au în comun unii creştini şi Cristofor Columb?

„...cetatea cea mare, în care se află mai mult de o sută douăzeci de mii de oameni, care nu ştiu să deosebească dreapta de stânga lor!...”


Cristofor Columb! Vă spune ceva numele acesta? Mă îndoiesc că ar fi cineva pentru care numele acestui mare descoperitor să nu spună nimic! A fost o vreme în care lumea nu ştia de existenţa unui alt continent, însă un om a crezut că mai este ceva dincolo de imensitatea oceanului. Problema lui a fost că nu a ştiut, şi mai mult a şi murit, fără să ştie ce anume a descoperit! E munca lui s-a bucurat mai târziu altul...chiar numele continentului nu a fost dat după al lui! Trist, foarte trist!

Ei bine astăzi mi-am propus să fac o paralelă între el şi mulţi creştini ai mileniului 3! Ceea ce îi leagă pe aceştia de renumitul navigator este confuzia care domneşte la nivelul minţii lor. Cristofor Columb în primul rând nu ştia unde merge! Ciudat, nu? El pleca spre India în mintea lui, dar a ajuns în America! La fel ca el poate prea mulţi nu se rătăcesc azi, nu pentru că le sunt foarte clar anumite lucruri în minte, ci pentru că nu ştiu nici de unde vin, nici unde merg! Merg prin viaţa spirituală aşa, la mica ciupeală...la ce o ieşi. De ce mergi la biserică? De ce te rogi? De ce citeşti din Scriptură? De ce te-ai botezat?... Sunt oare întrebări care au răspunsuri clare în minţile creştine sau asemenea ninivenilor nu ştiu nimic? Dumnezeu vrea lucrurile acestea clarificate în minţile copiilor Lui!

O altă chestie care surprinde şi mai bine paralela creştin - Cristofor Columb, e că asemenea navigatorului care nu ştia unde se află când a ajuns acolo şi nici nu ştia unde fusese când s-a întors acasă, nici unii "fraţii" nu au habar de nimic! Straniu, nu? Să mori fără să şti vreodată exact locul unde ai fost. Să trăieşti în confuzie şi să mori în aceeaşi stare!

Aşadar, ăsta a fost Columb! Cum eşti tu? Aş vrea să-şi aduc aminte că Domnul a spus că lucrurile despre viaţa veşnică sunt aşa de simpe, încât nici cel fără de minte nu se rătăceşte! Şti ce faci? Şti unde mergi? Şti cu adevărat cine eşti în Christos? Care îţi e viziunea a ta şi a lucrurii pe care o manageriezi? Ar fi bine să şti pentru a te putea bucura de ceea ce Domnul are pregătit pentru adevăraţii imitatori de Dumnezeu. În cer nu e loc de oameni confuzi, care nu ştiu ce vor şi ce fac... din contră El doreşte să facă limpezime la nivelul minţii noastre!

Dacă vrei să şti cu adevărat lucrurile privitoare la adevărata Viaţă, trebuie să ai disponibilitatea să înveţi! Să citeşti şi să scri nu se poate decât învăţând alfabetul, sper că sunteţi de acord cu mine! Aşadar, Scriptura e gata să ne înveţe, numai să aibă cine să se înscrie la şcoala ei! Iubeşte şi studiază Scriptura! Spune NU confuziei! Începe să înveţi să faci deosebirea clară dintre dreapta şi stânga!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu