joi, 31 decembrie 2015

Mesaj de sfârșit și început de an!

Cred că am început de mai multe ori așa articole, dar, trebuie să o spun din nou și mai apăsat – ciudate vremuri trăim, superficială generație, bolnavă! Virtualul ne-a tâmpit de-a binelea! Simțim nevoia bolnavă să ne expunem, un soi de ”exhibiționism”, tot ce facem și suntem trebuie scos, afișat în spațiul public. Ni se pare că nu avem valoare, că nu existăm, că suntem prea mediocrii! Generația aceasta are grave probleme de identitate și stimă de sine!

Am văzut, până nu am tot dat afară din listă, cum arată dormitoarele, băile, cabinele de probă, tapițeriile, lenjeriile de pat, cadourile pe care le primesc unii și alții. De ce? De ce să spui la mulți ani celui de lângă tine pe net? Pentru like-uri? Să prezinți lumii cum ști să scrii de frumos și ce mult vă iubiți - și poate realitatea e total alta? De ce să vedem noi tot ce vă cumpărați unul la altul, începând de la chiloți și terminând cu poșete, obligatoriu cu firma și eticheta la vedere? Și asta ca să moară ”dușmanii” de ciudă că tu ai, și ea/el nu! Că uite ce bine te-ai măritat tu, că uite ce ”moș tânăr” atent ți-ai făcut rost! De ce ne interesează pe noi mașinile voastre, cum vă probați hainele în cabinele de probă, cum vă stă în pijamale la toată familia?

Am uitat să păstrăm lucruri pentru noi! Totul e public, totul trebuie expus. Nu mai avem nimic al nostru, al dormitorului nostru, al familiei noastre! Pe vremuri dormitorul unei familii era sfânt! Nu se intra acolo, nimeni nu se băga, casa era spațiul de liniște și fericire al familiei. Acum? Dacă nu vedem toți cum sunt pereții, dulapurile, cum doarme el și ea în pat, cum arată somnoroși dimineața, nu are rost să ai dormitor și familie! Pentru ce dacă nu vede nimeni? Ce rost are să investești dacă nu postezi! Reality Show-uri pe gratis every day, cum zice rusu’. Auzi există și o piesă cu milioane de like-uri: ”le-am spus și fetelor”!... Pe bune?... O tinerică vorbește despre intimitatea ei cu altele! Lucruri numai pentru ea sunt expuse și dezbătute într-un mod superficial cu toată lumea. Mă întreb oare cum s-o simți băiatul ăla știind că e analizat gest cu gest de niște minți odihnite?...eu nu aș vrea așa viață!

Nu de puține ori am asistat la întâlniri între persoane care deși nu se cunoșteau, știau totul una despre cealaltă – de pe facebook! Câte camere are casa, cum doarme soțul, ce mănâncă copiii, unde își păstrează florile în dormitor primite de la soț, ce culoare are lenjeria de pe pat etc. Aceasta era replica: ”poate nu ne cunoaștem, dar eu știu totul despre tine”!
Deci, unii nu trăiesc dacă nu arată, iar alții, trăiesc ore în șir zilnic, viețile celor ce le expun pe net. Și uite cum toată lumea e mulțumită!

Hai să învățăm să trăim pentru noi și să ne bucurăm de viață! Să postăm lucruri care să aducă bucurie, imagini frumoase, încurajatoare, să susținem și să ne mobilizăm pentru ce merită, să aducem un plus prin tot ce facem. Noi avem valoare indiferent de numărul de prieteni sau de numărul de like-uri primite. Noi nu trăim pentru alții, așa că hai să trăim frumos! Să lăsăm familia și casa pentru noi și ale noastre. Căci nu e competiție, și nici nu se dau premii pentru cea mai cea...sau cel mai cel...totul e numai în capul unora!

Sănătate!

joi, 3 decembrie 2015

#revolutiabunatatii!


"Vorbim prea mult despre BUNĂTATE...și noi nu am fost chemați să le vorbim oamenilor despre bunătate...ci să le arătăm BUNĂTATE!
Bunătatea e să accepți să te doară fără să te răzbuni. Chiar mai mult... să dai în schimb bunătate... Nici un om nu poate face asta fără ajutor divin! BUNĂTATE fără DUMNEZEU nu există!
Cel mai simplu lucru care poți să-l faci e să bagi mâna în buzunar și să dai. Cel mai greu e: să fi bun...
Este o diferență mare între a fi bun și a face bine. Oamenii au întâlnit mulți oameni care fac bine, dar prea rar oameni BUNI. A fi bun înseamnă să fi ca Dumnezeu...
Bunătatea este un mod de A FI nu A FACE!"
...despre asta a fost Conferința de 1 decembrie de la Speranța anul acesta!!!



luni, 9 noiembrie 2015

Dacă e luni, e studiu Epistola către Romani!

În fiecare luni, ora 19 la Biserica Speranța, un grup frumos, ne vedem să studiem Romani!
E una dintre cele mai frumoase Epistole din Noul Testament...
Nu poți fi creștin dacă nu ști Romani...
Terminăm Romani, și ne așteaptă Iacov...la anul!

duminică, 8 noiembrie 2015

Am o soluție!


Pentru criza din România, da, am găsit o soluție – DUMNEZEU!
Domnilor, nu vorbesc despre instituții, despre culte, despre interese, ci pur și simplu despre Dumnezeu!
Știu că pe unii îi va deranja soluția mea! Știu că alții mă vor acuza de fanatism! Știu că alții vor râde, DAR nu există altă soluție pentru societatea noastră! S-au încercat atâtea...rezultatul e același, 0!
De ce Dumnezeu? Pentru că DUMNEZEU e BUN! E definiția Bunătății! Când oamenii Îl vor cunoaște, când Îl vor descoperi, vor deveni BUNI! Așa vom face binele în țară și răul îl vom putea determina să dispară, prin cunoștință de Dumnezeu! Am fost îndemnați să stăm departe de Scriptură, din păcate... Știm așa multe tradiții, teorii, dar așa puțin despre Dumnezeu. Sfânta Scriptură este cartea care ni-L descoperă pe Dumnezeu.
Una dintre cele mai bune perioade din istoria României probabil, perioada interbelică, a stat sub sloganul – NIHIL SINE DEO! Era motto-ul casei regale – Nimic fără Dumnezeu! Și oamenii trăiau cu teamă de Dumnezeu!
America a fost mulți ani țara viselor pentru toată lumea! A stat mulți ani sub sloganul – IN GOD WE TRUST scris pe dolarul american! Cât s-a stat sub acest îndemn a mers bine, acum când a rămas doar o vorbă, America a ajuns să se degradeze încet, încet...
Vorbim de revoluții și reforme! Am asistat eu deja la prea multe... România are nevoie de o reformă morală, spirituală! Citiți Biblia și lăsați învățăturile ei să coboare în stradă...
Cum putem noi, strada, să cerem oameni MAI BUNI să ne conducă, când noi mințim, înșelăm, dăm mită, nu respectăm nici o regulă, copiem, furăm etc.? De ce să fie ei mai buni ca noi? Ei fac ce facem și noi, doar la o scară mai mare! Nu suntem noi ipocriți, farisei? Vrem doar alții să facă, să fie...
Nu, domnilor, toți avem nevoie de Dumnezeu și Scriptură! Așa putem fi BUNI!

P. S.


Dragi tineri din stradă, nu-L trimiteți pe Dumnezeu afară din piață, nu-L scoateți din viețile voastre, nu-L alungați din școli și instituții, nu-L abandonați...fără El, noi, oamenii facem numai prostii...numai dezastre...

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Casa zidită pe stâncă!


Matei 7:24. De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care şi-a zidit casa pe stâncă. 25. A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă. 26. Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit care şi-a zidit casa pe nisip. 27. A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au izbit în casa aceea; ea s-a prăbuşit, şi prăbuşirea i-a fost mare.”

Pilda casei zidită pe stâncă, încheie pericopa cunoscută sub numele de Predica de pe Munte - unul dintre cele mai valoroase texte din Scriptură! Conține doctrina de bază a Noului Testament. Isus prezintă noul cod al creștinului de pretutindeni în raport cu învățăturile vechi testamentale care au guvernat până aici lumea spirituală!
Omul nu trebuie doar să aud Cuvântul, nu e destul să înțeleagă Cuvântul, nu trebuie să fie doar un bun teoretician, ci el trebuie să traducă doctrina în practică, să trăiască conform cerințelor Cuvântului! Textul Scripturii nu e doar o simplă lectură, nici măcar un exercițiu spiritual, ci el reclamă ascultare, schimbare de comportament, e punere în practică. Cine "aude...și nu face" construiește degeaba, nu are temelie, îi lipsesc lucrurile care de fapt ar trebui să susțină viața! Scriptura nu e suficient să fie citită, dezbătută, ea cere asumarea spuselor ei, ascultare totală. Și asta schimbă gândirea și traiul. Despre Isus se spunea că e "puternic în fapte și în cuvinte"! El era gata în permanență să facă ceea ce spune! Teoria fără act e nisip curat, e goană după vânt, religie goală, e pierdere de vreme, e studiu gol-goluț. Temelia duralilă pentru eternitatea, e fapta!
Teoria ca teoria, spunea românul, dar practica ne omoară! A ști, dar a nu face conduce spre autodistrugere. Teoreticianul golit de act se sabotează încet, dar sigur. Va rămâne integru, stabil în fața provocărilor vieții doar cel care își direcționează viața conform învățăturilor sfinte.
În final, valoarea nostră nu e dată de cantitatea de informație pe care o deținem, ci de valorile practice din viața noastră. Suntem "cântăriți" nu după cât text am reușit să acumulăm, ci după cum trăim între semenii noștri! Ceea ce faci, strigă mai tare decât ceea ce ști. Fapta e tot ce contează, fapta fie ne susține, fie ne demască slăbiciunea și falsitatea. Trebuie menționat un lucru aici: a face nu e destul, ci a face ce trebuie, ce e bine, acesta e mesajul parabolei.


1.     Fă-ți timp să citești Scriptura!
2.     Identifică domeniile din viață în care teoria bate practica.
3.     Fă-ți timp să studiezi doctrinele în care ești deficitar - înscrie-te într-un grup de studiu.
4.     Ia-ți o zi pe săptămână în care să fi preocupat mai mult de suflet decât de trup, pentru a face binele activ în viața ta!
5.     Nu uita că valoarea e dată de comportament și nu doar de cunoștințele pe care le-ai dobândit! Caută echilibrul!
6.     Alege un domeniu de activitate în care să începi să te implici activ, în raport cu abilitățile tale.