marți, 26 aprilie 2011

Romanii n-au talent!

Am vazut din nou in aceasta seara-noapte, uitandu-ma cu ceva prieteni la marele „sou” romanesc, ceva ce stiam de mult…ca romanii au inima dar cap deloc! Daca putina minte s-ar mai fi strecurat in neamul nostru am fi fost acum departe! De ce sunt asa revoltat? Pentru ca am vazut cum un concurs de talente s-a transformat intr-un act de caritate, intr-un show filantropic.

Nu e rau sa ajuti, e nobil si dumnezeieste dar la vreamea potrivita si locul potrivit. Cand ar trebui sa dam de la noi, uneori suntem retinuti si zgarciti, dar cand e sa dam de la altii cu bucurie si degraba! Ma gandesc ce o fi fost in mintea celor care chiar aveau talent si s-au muncit pentru un concurs de talente!!!! In fine.

Avem noi asa o abilitate de a da peste cap toate lucrurile, de a le incurca, de a le combina de n luate cate k, de a nu fi din acelas film si peisaj. Pe mine nu m-a interesat concursul in sine, dar m-a izbit din nou o aceasta cruda realitate – ca ne pierdem din ce in ce mai mult simtul realitatii si spiritul ridicolului! Romanii sunt milosi, zicea azi un tanar care se bucura ca a castigat un orfan niste bani, dar un altul mult mai cinic, intreba: "Cum ai zis, milogi?". Nu stiu care are dreptate. Cert e ca din nou facem show-uri care nu reusim sa le intelegem si nici sa le tratam ca atare. Cea mai mare chestie ar fi ca baiatul care a iesit pe locul 2, cel vazut de toti drept favorit, sa castige la british got talents locul intai, ca tot citeam in presa ca ar vrea sa participe...

Numai bine...


Un comentariu:

  1. Sincer nu am votat,dar sunt de aceasi parere daca romani ar fi votat cu mintea cu siguranta locul 2 ar fi castigat acest concurs.Sa nu uitam ca acest copil este din parinti pocaiti si o data a fost dus probabil la binecuvantare :),sau Dumnezeu vrea sa il treaca si pe aici si sa ii arate ca este cu el.

    RăspundețiȘtergere